sobota 22. října 2011

Versace for H&M

Stejně jako každý rok i letos módní řetězec H&M oslovil jedno z návrhářských es, aby pro něj navrhlo exkluzivní kolekci, která by běžným smrtelníkům umožnila vlastnit nějaký ikonický kousek, byť z masové výroby. Tento rok padla volba na módní dům Versace, resp. jeho kreativní ředitelku Donatellu Versace. Vytvořená kolekce je ohlédnutím za dědictvím společnosti, která udává trendy již od roku 1978, kdy ji založil bratr Donatelly, Gianni Versace. A jelikož Versace je značka italská, je jasné, že se v obchodech objeví oblečení všech barev a nejbláznivějších potisků, které jistě v mnohých vyvolají otázku, kde je hranice mezi vkusem a kýčem. Tato kolekce též vyniká tím, že zahrnuje i doplňky do domácnosti (polštáře a přehoz), což až doposud nebylo zvykem.

Kolekce bude dostupná od 17. listopadu ve 300 vybraných obchodech. U nás to bude jako obvykle pobočka H&M v nákupní galerii Myslbek.

Teorie je hezká. Oblečení vypadá vskutku úžasně a dokonale vyplňuje díru na trhu, protože sehnat podobně extravagantní kousky za malý peníz je skutečně těžké. Nicméně nepějme ódy předčasně. Dokud oblečení neuvidím na vlastní oči, nic neglorifikuju, protože po zkušenosti s minulou kolekcí od Lanvina, která byla po řemeslné stránce odbyta naprosto neuvěřitelným způsobem, se nechci opět spálit. A ačkoli deklarované použití materiálů jako kůže a kašmír dává tušit, že si Donatella kvalitu provedení svých návrhů pohlídá, nechvalme dne před večerem.


fotografie / www.hm.com

6 komentářů:

  1. Dokážu si představit ten bíločerný svetr s černými kalhotami (ale boty do špičky na chlapech hodnotím jako úchylný - vlastně se mi nelíbí na nikom). Ale to je asi tak vše - ta kšiltovka je šílenej kýč! Ona i Donatella bývá dost kýčovitě zmalovaná a opíchaná botoxem :-/ Nevim proč mám ze značky Versace, od doby co to vede Donatella, pocit, jakoby se podbízela prachatejm frackům bez vkusu. A kam zmizela ta skvělá noblesa a nadčasovost, co z klasickýho Versace vyzařovala? Gamaorionis

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa táto kolekcia páči oveľa viac ako minuloročný odfláknutý Lanvin. Ja určite budem stáť v rade, a ak budú šaty stáť za houby, uchmatnem aspoň nejaký doplnok (lebo je to Versace!!!) :-D

    OdpovědětVymazat
  3. @Gamaorionis: boty do špičky - ne, ne a ne! Souhlasím, že nesluší žádnému pohlaví. A k tomu kýči... podle mě celá italská móda je dost "kýčovitá", alespoň z našeho úhlu pohledu. Hodně vzorů, barev, šílené kombinace, lakovaná kůže,... ale podle mě je to pro Italy normální, takže bych právě s tím slovem kýč operoval opatrně. A kšiltovku si koupím - je to ta nejbestovnější, jakou jsem doposud viděl a nějakou na běhání už nutně potřebuju :)
    @Evee: uvidíme v obchodě. Snad se skutečně poučili a provedení bude odpovídat ceně.

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěl jsem se jen zeptat - odkdy se loni stála fronta na pánskou kolekci? Přece jen se na ní nerozdávají barevné bracelety a není po ní taková sháňka. Kolik kusů od každého druhu a velikosti můžu očekávat na skladě? Tzn. třeba pět triček s palmou v eMku?

    OdpovědětVymazat
  5. @Anonymní (8:40): toto bohužel nevím. Vloni jsem totiž speciální kolekci nakupoval ve Vídni a přece jen Vídeň a Praha jsou trochu rozdílné ligy. Z doslechu jen vím, že zbytky pánské kolekce byly v Praze v prodeji ještě několik dní po zahájení prodeje, kdežto ta dámská byla beznadějně vyprodaná. Ale pokud mi napíšeš mail, budu ti moct říct bližší info v úterý, kdy půjdu na předprodej kolekce .-)

    OdpovědětVymazat
  6. V módě se bohužel moc nevyznám... Jen se s vámi musím podělit o to, že mám doma parfém Versace Bright Crystal Absolu a ten je naprosto dokonalý! Nejkrásnější dárek, který jsem mohla od přítele dostat :)

    OdpovědětVymazat