neděle 20. května 2012

Ži-van-ši

Mám slabost pro potisky, květiny, ptáky a mint barvu. Proto asi není překvapující, že mou letošní obsesí je kolekce francouzského módního domu Givenchy, v níž se snoubí všechny tyto elementy. Ve svěžích potiscích z dílny Riccarda Tisci totiž můžeme s trochou fantazie vidět jak květy (pro mě lehce děsivé) strelície, tak i exotické ptáky, to vše natištěné na látkách barvy máty, slonovinové kosti a vojenské zelené. Připočtěme k tomuto fakt, že se v kolekci objevily pánské plizované sukně v kombinaci s krátkými legínami, a již není pochyb, že před sebou máme něco zcela výjimečného, lehce šokujícího a úchylného.

Co mě na této kolekci přitahuje, je to, že je jednak lehce rozpoznatelná, ale hlavně úžasně kombinovatelná. Potisky jsou totiž navrženy a rozmístěny tak, že když spojíte košili, sako, kravatu a šortky, vznikne celistvý obraz, protože dílčí printy do sebe dokonale zapadají.

Dalším plus bod ode mě dostává Givenchy za doplňky. Jejich „machršňůry“ na klíče a opasky mě, pravda, příliš nerajcují, ale do jejich sandálů bych skočil bez váhání! A platí to jak pro ty klasické z černé lakované kůže, tak i pro ultra moderních z umělé hmoty s gumovou podrážkou. Jó a kdybyste měli náladu na look à la Justin Bieber (ano, trpím i touto úchylkou), doporučuju jejich super kotníčkové botky, které vypadají naprosto luxusně díky vysoké podrážce a taktéž pouze decentnímu nápisu „GIVENCHY“. Dům vůbec dává přednost střihům a zajímavým motivům před demonstrací svého loga, což je jen dobře.

Výjimečnost této kolekce dokládá i fakt, že její nosné kousky se objevily hned v několika velkých editorialech. Hravost kolekce tak evidentně nebaví jenom mě, ale i stylisty, kteří tak konečně mohou při focení pánské módy sáhnout i po něčem zajímavějším, než jen po černém saku a bílé košili…

A Fildova rada na závěr? Užívejte si přicházejícího léta! Pánové, zahalte se do barev a ujetých potisků, kterými ráno v MHD probudíte ospalé spolucestující, přičemž můžete vhodný outfit pořídit i v cenově dostupnějších hladinách, například na Asosu.

PS: odešel jsem od Matragi, abych o krásných věcech nemusel jen psát, ale mohl si je jednou i pořídit. I'm back on the track!!! :-)

Francouzský módní dům Givenchy [živanši] založil v roce 1952 Hubert de Givenchy, jenž propůjčil značce nejen své jméno, ale i návrhářský um, díky kterému si dům získal přízeň Audrey Hepburn, rodiny Guinness či klanu Kennedyů. Jednou z nejaktuálnějších veřejně sledovaných zakázek pro Givenchy byl návrh kostýmů pro vystoupení zpěvačky Madonny na letošním finále amerického Super Bowlu. Módní dům, který kromě oblečení a doplňků produkuje i parfémy a kosmetiku, je ve vlastnictví módního kolosu LVMH, přičemž vykazuje druhý nejvyšší obrat (první je Dior) ze všech společností firemního portfolia. Givenchy je oficiálním členem francouzského syndikátu Haute Couture.

† I zdroj fotografií: hommemodel.blogspot.com
† II zdroj fotografií: hommemodel.blogspot.com
† III zdroj fotografií: givenchy.com
† IV zdroj fotografií: hommemodel.blogspot.com
      † A Photographer: ?, Model: Chris Moore, Client: Fashion For Men
      † B Photographer: Barbara Anastacio, Model: RJ King, Client: Bullett
      † C Photographer: ?, Model: Chris Moore, Client: Fashion For Men
      † D Photographer: Giampaolo Sgura, Models: Jordan Stenmark, Zac Stenmark, Client: Hercules

Inspirace k sepsání článku/má múza: Kylie Minogue Nu-di-ty

9 komentářů:

  1. Tá kolekcia je mega mega perfektná a moc by som ju chcel. len je aj moc drahá:D

    OdpovědětVymazat
  2. Najednou uz to není Blanche, ale Matragi? Co se stalo?
    K.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem nadšen, že jsi zpět a článek, jak jsme byli zvyklí! Chápu, že je to Tvoje věc, ale nechceš napsat článeček o tom, co s Tebou bylo a co se stalo?

    Nedy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych rád, ale jistá osoba by mě asi už posté obvinila z neprofesionality a dožadovala by se odstranění článku. To je tak, když někdo vyrůstá za silně totalitního režimu, kde se cenzuruje jedna báseň... A já nemám chuť se s danou osobou dohadovat :)

      Vymazat
    2. Kašli na jednoho kritika. Tohle je blog, ne internetový modní časopis. Kdyžtak ho/ji odkaž na mě a já to vysvětlím... :-)

      Nedy

      Vymazat
    3. Nebude onou osobou milovaná Blanche? Tedy, dnes už jenom strohá Matragi? :-) No nic, každopádně vítej zpátky, já osobně jsem za tvůj návrat velmi ráda, protože několik posledních článků (míním ty zcenzurované) bylo dost...no, řekněme ujetých. Tak tedy welcome a těšíme se na další bezva články!
      Elis

      Vymazat
    4. @Elis: už to vím, já vím, že cenzura mi nesvědčí :D

      Vymazat
  4. Jsem ráda, že jsi zpět. K. (Vidím, že tu je ještě jeden/jedna K. Tak já jsem ta, co se jí líbí prokládání článků výrazy v cizích jazycích. :-))

    OdpovědětVymazat
  5. To P.S. Prozreni Vam preji. Mate studovat a ne rovnat nekde orchije. Je to kazdopadne dobra zprava. Vazne. Alles gute. M.

    OdpovědětVymazat