pondělí 5. prosince 2011

Párty u Dolce & Gabbana

Pokud je člověk bloger a je pozván na koktejl k Dolce & Gabbana, jistě by na základě toho mnozí řekli: „A million girls would kill for your job.“ Ale tentokrát je to trochu jinak. Tentokrát, by vraždili kluci!

Návrhářské duo Dolce & Gabbana dlouhodobě spolupracuje s milánským fotbalovým týmem, respektive jeho hráči, které šatí. Ti na oplátku prezentují modely na svých dokonale vypracovaných tělech, pózují pro fotografy a pak společně křtí knihy, které z této spolupráce vzcházejí. A jelikož se český butik Dolce & Gabbana nechce nechat co do prestižnosti zastínit svými zahraničními sourozenci, konala se dnes v jeho prostorách další z výjimečných akcí, která tentokrát měla za úkol seznámit milovníky módy s poslední knihou, která je výsledkem spolupráce Domenica a Stefana s milánskými fotbalisty. Titul s názvem Milan fashion soccer players portraits, který, jak už bystřejším název napoví, obsahuje desítky portrétů fotbalových hvězd.

Jelikož se ve fotbalu absolutně neorientuju (na zítřejším zápase AC Milán s Viktoria Plzeň mě skutečně nepotkáte), nebudu zde vypisovat jména všech jistě úžasných fotografovaných sportovců, protože jednoduše nevím, kteří jsou ti nejvíc top, abych je tu vyzdvihl. Proto raději nechám na vás, ať si dle svých sympatií sami zvolíte, čí portrét si prohlédnete. Učinit tak můžete jednak v butiku Dolce & Gabbana, a to po celý zítřejší den, nebo případně na oficiálních stránkách italského módního domu. Ale ještě jedno upozornění: tentokrát nečekejte hru svalů a vypracované hrudníky jedná se skutečně o velmi decentní a civilní portréty z dílny Marca Falcettiho, na kterých jde především o osobnost fotografovaných mužů.

A teď ještě pár slovy k samotné párty. Pokud hledáte místo s nejvyšší koncentrací vkusu a elegance, snažte se zmást ochranku a na nějakou podobnou akci se proderte. Zde totiž najdete, po čem vaše srdce touží! Ženy v šatech a lodičkách, muže v oblecích… a to vše na Pařížské ulici, která je magnifique už sama o sobě. Já rozhodně nejsem z řad „party people“, takže jsem spíše nasával atmosféru, než abych do sebe lil šampaňské a uždiboval z táců s různými dobrotami. Dokonce jsem se ani nedokopal k tomu, abych rozmluvil tu dívku, co vedle mě poměrně dlouho stála (pořád mám trauma z té, která se nezasmála mému vtípku o elektrické zásuvce umístěné asi dva a půl metru nad zemí). Nakonec jsem se ale dobře bavil a potkal opět „nové“ tváře, a rozšířil tak své povědomí o další jména, která, dá-li Štěstěna, do příště nezapomenu (-:

Samotnou kapitolou byl pak můj look, který byl inspirován elegantním italským švihákem, který se v koupelně před zrcadlem srazil s Lady Gaga. O výsledku vám napíšu zítra měly by být supr fotky!

Have a nice night, ladies and gentlemen, já jdu rozklidit ten bordel, co tu po mně zůstal, když jsem před třemi hodinami vypálil směr Pařížská 28!

PS: na párty byli i někteří milánští fotbalisté, ale kteří, to fakt nemám páru (kluci, nebijte mě já je vážně nepoznám!!! :-)


Na fotografii Didac Vilá Rosselló / fotograf: Marco Falcetti / zdroj: dolcegabbana.com

17 komentářů:

  1. teda, Fildo, to zní jako super párty! těším se na fotku tvého outfitu, protože jeho popis zní skvěle!
    konec komentáře, jdu si prohlídnout ty fotbalisty..:))

    OdpovědětVymazat
  2. Vi se docela presne, kteri to byli. Psalo se o nich v predchazejicim textu jako "o vykvetu fotbalove inteligence". Saty delaj cloveka. Hodite na sebe D&G oblek a hned na vypadate jako italsky fotbalista intelektual s enormnim zajmem o absurdni drama a obdivovatel Dostojevskeho. Poznamka: kde? V Parizske. Nikoliv na. Obraty na Andelu, na Parizske spatne snasim:-)
    A pozor dobra zprava: nemoc " na Parizske je jedine misto k ziti" se da lecit. Budete sokovan, ale i tam ma sve oddeleni muzeum kyce. M.

    OdpovědětVymazat
  3. @M: Ono se říká " V Andělu "? V Praze už sice nebydlím, ale vždy jsme říkali " Na Andělu "... a Na Pařížské :-)

    Roman

    OdpovědětVymazat
  4. Ke "Sladkému a Kabanosovi" bych se na party taky nechal pozvat... Nedy

    OdpovědětVymazat
  5. Na Andělu ano, ale u ulic se používá spíše v.

    Myslím, že mezi "bydlím v Pařížské" a "bydlím na Pařížské" je rozdíl, ne? ;)

    OdpovědětVymazat
  6. A co na to Ústav pro jazyk český Akademie věd ČR?

    "2.6 Jména ulic a městských částí:
    ...
    Velká pestrost v užívání předložek ve spojení s konkrétním názvem ulice nebo městské části je rovněž výsledkem souhry celé řady činitelů. Podobně jako v některých jiných typech zeměpisných názvů ... i zde hraje roli např. tradice, VÝZNAMNOST ULICE (jde-li o „třídu“, „bulvár“, „hlavní“ ulici, důležitou dopravní tepnu apod., UŽÍVÁ SE VESMĚS PŘEDLOŽKY NA), umístění ulice v terénu, původ jména ulice, rozdíly teritoriální ..."

    Zdroj: http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=640&dotaz=p%C5%99edlo%C5%BEky#nadpis13

    Dle autora tohoto článku Pařížská spadá mezi tu hrstku nejvýznamnějších pražských ulic, a proto, aby zdůraznil svůj obdiv k velikosti tohoto místa, užil předložky „na“.

    OdpovědětVymazat
  7. Ó, jak hluboká bohemistická debata, Filda 1:0 M. ;)

    OdpovědětVymazat
  8. No teda fuj! Vy se tu pánové dohadujete nad předložkami a ani jeden si nevšimnete hrubky? "měli by být supr fotky!" shoda přísudku s podmětem platí i v hovorové češtině, néé?
    Jo a nějak nevím, proč by měli tentokrát vraždit kluci - pokud by to mělo být kvůli tomu fotbalu, tak si nejsem jistá, zda pro průměrného muže je fotografie fotbalisty důvod k vraždě - spíš to zaujme opět ženy ;-) Coby

    OdpovědětVymazat
  9. @Coby: ach, vy ženy! Vždycky vyhmátnete podstatu - díky .-)
    Já myslel kvůli přítomnosti těch milánských fotbalistů - byli tam nakonec Kevin Prince Boateng a Luca Antonini.

    OdpovědětVymazat
  10. Filda: Když bydlím na Vsetíně, znamená to, že bydlím ve významném městě? :D (Když jde pravdidlo použít s ulicí, tak proč ne s městem...)

    OdpovědětVymazat
  11. Nevšímejte si už toho trola M., krucinál:-) Jinak sem poleze furt a bude ze sebe dělat pořád většího blbečka, tím že bude kritizovat něco, o čem v článku vůbec nebyla řeč(proč by hadry měly signalizovat zájem o Dostojevského?proč by měl Filda chtít žít na/v/za/pod/uprostřed Pařížský?)
    Els.
    (jóóó, těším se na následné zkritizování své osoby:-))

    OdpovědětVymazat
  12. Dříve se používala předložka "na" u míst ve šlechtických titulech. Teď mě nenapadá nikdo než Hans Adam von und zu Liechtenstein", tedy Hans Adama "z" a "na" Liechtensteinu. "Z" značí, odkud pán pochází (přídomek) a "na" panství, kde se usídlil. I když můj příklad není právě dobrý.

    Podle mě všeobecně platí určitá zvyklost, tradice. Proč někdo říká na Kladně nebo na Zbraslavi? A u ulic je to tomu podle mě stejně.

    Já říkám v Pařížské.

    OdpovědětVymazat
  13. @Michaela Hrušková: toto platí jen o ulicích :D Pro spojení "na Vsetíně" se aplikuje kategorie "lokální odchylka/zvyklost" :-)

    @Víťa: používání "v" je tradiční a člověk jím nic nezkazí. Naopak bude považován za jazykového puristu (což se dá vnímat jako pocta či staromilství - záleží na každém). Jazyk se vyvíjí a podobné věci k tomu patří. Vždycky tady bude konflikt tradiční x démem užívaný... Ale to je život... :)

    Btw. už vím, proč většina blogerů publikuje články o jedné větě a 10 fotkách - psát česky je jó zrádné!

    OdpovědětVymazat
  14. Těším se na fotky.
    Mě baví i jazykovědné debaty, úchylka z dob studií, kdy jsem pracovala jako korektorka. :-)
    Fildo, díky za osobnější tón článků. K.

    OdpovědětVymazat
  15. @Ibrahim: Dík :D A co je s tvým blogem btw.? - chybí mi :/

    OdpovědětVymazat