úterý 29. listopadu 2011

Kolekce Versace Men Fall/Winter 2011/12

Pokud bych měl použít typickou novinářskou frázi, pak bych řekl, že jméno módního domu Versace je v posledních týdnech „skloňováno ve všech pádech“, a to výhradně ve spojitosti s exkluzivní kolekcí, kterou Donatella Versace navrhla pro řetězec H&M. Již daleko menší pozornosti se však dostává pánské kolekci Versace pro Podzim/Zimu 2011/12, na jejímž vzniku se Donatella taktéž podílela, tentokrát však již za pomoci kreativního ředitele pro pánskou divizi Versace, Martyna Bala. Výsledkem jejich spolupráce je pak následující výčet modelů, které tímto vyhlašuji za nejlepší nositelnou kolekci této sezony!

Pokračování recenze na vás čeká na stránkách Worn.cz!

Tímto děkuji milému personálu pražského butiku Versace za ochotu a pomoc při sběru faktografických podkladů :-)

18 komentářů:

  1. Recenze super, kolekce zajímavá (až na ty boty), ale ti hošánci jsou úděsní! Nic slizčího a asexuálnějšího jsem ještě neviděla! Coby

    OdpovědětVymazat
  2. @Coby: jen málo modelů je, podle mě, hezkých. Obvykle mají velké uši, malé hlavy, příliš vystouplé lícní kosti a celkově postrádají výraz. Prostě kdybych neměl tlusté nohy, tak bych mohl dělat modela :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Vždyť tobě uši neodstávaj ani trochu! A modela bys dělat moh, to joo, ale málo se mračíš / tváříš nasraně - tak jak se na modela sluší a patří :-/
    Zkusila jsem se na tu kolekci podívat znova, ale opět to sklouzlo k hledání jakžtakž normálního chlápka, místo abych se soustředila na oblečení. To si myslim, že je docela problém u prezentace oblečení - n'est-il pas? Coby

    OdpovědětVymazat
  4. @Coby: třeba se ti to povede, když koukneš na video :D http://www.versace.com/en/fashion-and-accessories/man/video/fw

    OdpovědětVymazat
  5. No tak jsem tu recenzi s obtížemi přelouskal. Rád bych se ale zeptal, co se stalo s tím "klukem" Fildou, co ho bavila moda a zábavně o ni psal. Tohle mi přišlo jako PR text. Jako kolekce krásná (až mě to překvapilo) a text informačně hodnotný. Nicméně mě zajímá, co o tom soudí Filda, co by si oblík, co ani omylem.... Navíc jsem v komentech zaznamenal, že jsi "odstranil" nějaký osobňejší článek. Jestli se můžu přimluvit. Víc textů laděných jako dřív... Díky! Nedy

    OdpovědětVymazat
  6. @Nedy: tohle je práce publikovaná na jiném webu = nemůžu si dovolit protlačovat tam příliš osobní názor (ten je skryt ve výběru tématu a vyzdvižených dílčích prvcích). Ale beru na vědomí - mám pro vás v hlavě další věc a mohu ji pojmout "osobněji" .-)

    OdpovědětVymazat
  7. @Nedy: když si to po sobě tak pročítám..: došels k oddílu doplňky? Vždyť tam to je!!! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Přečtěno. Skvěle napsáno.

    Dnes většina lidí po vymývání mozků v megalomanských řetězcích nepozná kvalitní a dobře ušitý kabát (dyť si to stejně někdo koupí, tak proč vyhazovat zbytečně peníze za kvalitní látky že?) Pche.

    Modely(oblečení) jsou pěkně sladěné, doplňky báječné. Jen ty lesklé kalhoty mi zcela nesedí(ale já an ně nikdy nebyla).

    Modelové vypadají opravdu trošku jako kdyby je někdo(nebo oni sami) mořil hlady. Ty lícní kosti a strnulý výraz skutečně vyděsí. Ke konci fotek jsem už jen hledala pěkného muže(proto jsem to projížděla znovu), ale nenašla jsem. Škoda. A to prosím mám ráda štíhlé muže.

    Versace je Versace. Kvalita. Kdybych na to měla, tak hurá do obchodu. Takto se můžu jen kochat v představách, jak by to slušelo mému příteli. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem se jukla i na to video - super super super! A to nejsem zrovna obdivovatel Versace...
    Už jsem dokázala vnímat oblečení (zvlášť když kamera zabrala detail :-D ) ale zase jsem se začala soustředit na jejich chůzi.
    Je fakt, že jsem moc pánských módních přehlídek neviděla, ale proč mám z chlapců pocit, že si nevěří? Že nejsou tak sebevědomí, jak popisuješ v posledním odstavci? Žádná hrdě vztyčená brada, rázný krok, ani fluidum kolem nich. Předvádí supr oblečení pro špičkového návrháře - to jim sebevědomí nezvedá? Ženský sice taky choděj zamračený, ale aspoň z nich vyzařuje určitá hrdost, že tam jsou. (A když už působí křehce, sedne mi to k nim víc, než k chlapům)
    Pár minut před koncem mi to došlo - oni chodí s nohama úplně u sebe - jakoby neměli mezi nima nádobíčko :-D Žádný fotbalový óčka, ani gorilí kývání se strany na stranu, pěkně uhlazená symetrická chůze. Tím pádem pro ženské oko nepřirozená. Neznám žádnýho chlapa, co by chodil takhle...
    Sorry za kecy mimo. Co

    OdpovědětVymazat
  10. Příště si komentáře přečtu až po pročtení odkazovaného článku, protože teď netuším, jak ona kolekce vypadá, za to mi v hlavě ještě teď straší všechny ty odstáté uši a propadlé tváře :D Díky, N.

    OdpovědětVymazat
  11. @Co: :))))))) Proto si jistě dokážeš představit, jak mě točí, když se přede mnou právě tak "klátí" nějaká dvoumetrová hora, která je jistě fotbalista či hokejista. Pro mě je zase přirozené jít "normálně" - symetricky :D Ale je to senzační postřeh!!! Takový pozorovací talent je unikum :D

    @N: proto nikdy nečtu recenze před zhlédnutím filmu - to je zabiják zážitku .)

    OdpovědětVymazat
  12. Souhlas s Nedym. Na tomhle blogu mě vždycky nejvíc bavil tvůj styl psaní, tvoje postřehy a osobní pohled na módu. Chceme víc Fildy!:-) Eva

    OdpovědětVymazat
  13. Naprosto souhlasím s komentáři, typu více "osobního Fildy"! Byl/je (bude?) i mým favoritem. Ne snad, že by článek o pánské Versace kolekci byl špatný či nudný, to zdaleka ne – píšeš skvěle, byť o formálních záležitostech, vkládáš tam kus sebe samého a já bych četla, četla a četla. Ale kolikrát si přeju, ať Filda zase někam jede vlakem, ať jde nakupovat (ať už jídlo k samoobslužným pokladnám nebo oblečení), ať se mu přihodí něco zajímavého na kolejích, nebo ať se naštve a napíše peprnou recenzi na adorovaný časopis. Ráda bych dodala (ať si nemyslíš, že jsem nějaký freak), že mě normálně soukromí ostatních lidí nezajímá. Ale ty o svém životě a o zdánlivě banálních a obyčejných příhodách píšeš tak poutavě a chytře, že nejde jinak:)
    Samozřejmě chápu, že se k blogu může dostat tvůj potenciální zaměstnavatel, ale to mi pověz, kdo by Fildu neměl rád?
    A co se týče modelů (proč mi to s těma ušima a lícními kostmi děláte? :D ), nedávno jsem viděla docela příjemné video plné modelů - na i mimo mola a to vám byl rozdíl! Mimo molo všichni vypadali tak nějak hezčí, příjemnější a sebevědomější. S dovolením Fildy ráda poskytnu odkaz:)

    OdpovědětVymazat
  14. @Renata: snad se mi podaří, aby BYL i do budoucna :D

    Klidně tu odkaz dej - kápla jsi na to, co jsem chtěl napsat, ale nedostal jsem se k tomu - mimo molo jsou to cute a funny guys. Na molu je to jen póza, která se od nich žádá/čeká .-)

    OdpovědětVymazat
  15. Myslím, že jde o tuhle sérií videí http://vimeo.com/26787485 že? :) Na to bych se mohla dívat pořád :D N.

    OdpovědětVymazat
  16. Ooooch! To je nádherný video! <3 Tak jo, jsou to fešáci:-) Coby

    OdpovědětVymazat
  17. Trefa! Mám to úplně stejně, jsou zlatí:)

    OdpovědětVymazat
  18. Taky hlasuju pro více osobního Fildu. Myslím, že v těch osobnějších článcích nebylo nic, co by zaměstnavatele odradilo. Do we have an understanding? :-) K.

    OdpovědětVymazat