úterý 25. října 2011

Jedu dál!

OK, přesvědčili jste mě, že tu píšu nikoli do virtuálního prázdna, nýbrž do lidmi kolonizovaného kybernetického prostoru, jehož obyvatelé jsou navíc hladoví po mém stylu. Tak tedy prosím, pohodlně se usaďte, na klín rozložte bílý ubrousek a dejte se do toho!

Nevím, do jaké míry jsem to tu už rozepisoval, nicméně zoufale hledám nějaký džob. Ale chápete, něco na úrovni. Nechci cpát ospalým lidem do rukou noviny. Nechci před metrem vyřvávat a prodávat plyšáky, z jejichž prodeje jsou (prý) dotovány postižené děti. Nechci sedět do zbláznění za kasou v Albertu. Nechci získat sto milionů během týdne za raději předem nespecifikovaných podmínek. Chci NORMÁLNÍ práci, ze které bude užitek. Rozeslal jsem svůj životopis na desítky e-mailů, nicméně o rabbita tu nikdo nemá zájem. Pak mi ale jednoho podvečera zatelefonovala paní Y. z parfumérie Sephora, že by mě ráda osobně vyzpovídala. Já souhlasil a po zavěšení skákal metr dvacet do stropu štěstím, protože pracovat v parfumerii (a navíc v Sephoře!), to vždy byl a stále je můj sen.

Předminulý pátek se tedy konal pohovor, přičemž se Y. přiznala, že ji zaujal zejména můj motivační dopis, který byl, podle ní, napsán vskutku skvěle (ehm, moc mě to nepřekvapilo ten text je ukázkou slovního orgasmu!). Padli jsme si do oka, a tak mi nabídla, že bych mohl podstoupit „grilování“. Neužila přímo tento termín, ten jsem přebral já z hantýrky europoslanců. O co šlo. Aby zjistila, jestli jsou má slova podložená skutečnými schopnostmi, postavila mě o týden později ke vstupu do prodejny, do rukou mi dala nákupní košíček a tester nové vůně Diane von Fürstenberg. Úkol: vítat příchozí nakupující slovy „Dobrý den“ a loučit se s nimi frázičkou „Nashledanou“ doprovázenou širokým úsměvem. Řeknu vám, stát dvě hodiny v první linii, asi tisíckrát pozdravit a ještě tipovat dámy, které by ode mě přijaly nabídku na ozkoušení nové vůně, byla fuška. Nicméně já si to užíval. Byl to TEN moment. Věděl jsem, že tohle je prostě moje parketa a že v tomto se mohu, alespoň než se posunu dál, realizovat. K zajímavějším situacím patřila rada postarší paní, kde nakoupit spodní prádlo Intimissimi, a jednomu sociálně slabému, kde vykonat potřebu. Přišla za mnou i jedna dáma, která si se mnou začala povídat o svých oblíbených parfémech a členství v klubu Sephora. Zamlouvala se mi. Používá totiž tvářenku.

Po dvou hodinách jsem byl stažen z frontové linie a na mé místo nastoupila dívka, která taktéž usilovala o místo konzultanta/konzultantky (teď už si na genderovou vyváženost potrpím!). Ruce jsem měl sice od svírání všech propriet v křeči, ale voněly mi až do druhé dne Diane, což byla celkem solidní satisfakce. A teď čekám. Pokud se Y. do pátku neozve, jsem v loji a půjdu na pohovor do McDonald's, protože už nemůžu dále čekat a vybírat si. Modlete se za mě k Fortuně!

A teď na úplně jinou notu. K paní šatnářce :-) Ta žena má se mnou nějaký problém. Pokaždé, když si u ní vyzvedávám své ráno odložené svršky, musí to nějak okomentovat. Když jsem tam měl skládací deštník a blazer, řekla: „Páni, je to skutečně vaše? Tipovala bych to na věci nějaké dívky :-)“. Předevčírem jsem zase vyzvedával svůj tlustý svetr a zimní bundu (jsem zmrzlina!) a ona na to: „Vám ráno ale musela být zima, že jste se tak navlíkl…“. No, ano, když se někdo klepe při 20 °C, je jasné, že si v říjnu o půl osmé vezme na sebe „něco teplejšího“… Tak čekám, čím mě počastuje příště. Abyste se ale nevrtěli na omylu, ona je to fajn ženská, jen evidentně nesdílí mé vnímání módy. Plyne mi z toho ale něco zásadnějšího: to z těch čtyř tisíc lidí, co u nás na fakultě studují, jsem skutečně jediný „mladý muž“, který se obléká tak, že to paní považuje za hodné komentáře? C'est très très très triste !

A ukončíme to malou zmínkou o Blanche. Po necelém týdnu jsem dočetl její první autobiografii z roku 2006. Dnes ráno jsem si koupil tu novou, letošní a už jsem začal podrobně studovat i ji. Stává se ze mě pomalu „blankolog“ a jsem na to právem hrdý! Do Blanche jsem se naprosto zamiloval a už se mi o ní i zdává :D Snad se mi podaří se s ní v listopadu, kdy má být v Praze, setkat. Co z toho plyne pro vás: napsat triptych není žádná sranda. Jak víte, svou práci odvádím na 120 %, a proto se výsledky neobjevují tak rychle, jak byste si asi přáli. Nezoufejte a buďte trpěliví. Poctivě studuji potřebné podklady, aby pak výsledek stál skutečně za to a vy z něj měli maximální požitek! „V celé kariéře je důležité udržovat si stále laťku a svůj standard,“ Blanche Matragi.


PS: trpím hlady. Nemá někdo na půjčení hodnou babičku, co výborně vaří? Snesl bych jí za domácí stravu modré z nebe! (menza sucks)

54 komentářů:

  1. ctu kazdej tvuj clanek a cekam na dalsi, pis!
    a pani satnarka si hleda jen zaminky jak si popovidat, nad bundou-dekou by nemela co rikat, ses proste inspirace :)

    OdpovědětVymazat
  2. Docela by mě zajímal ten "slovní orgasmus" :-D ...
    Nikdy by mě nenapadlo, že prodávat v parfumérii bude někohob sen - já ty lidi tam vždycky lituju! Mě bolí hlava po pěti minutách uvnitř... Zajímalo by mě, jestli tam zaměstnanci časem čichově otupí nebo naopak si díky množství vjemů čich zlepší. (Zakládám si na tom, že mám hodně dobrej čich a v parfumérii jsem atakována přílišnou intenzitou vjemů, takže po chvilce musím vypadnout.)
    Tak snad nám o tom poreferuješ právě Ty ;-)Coby

    OdpovědětVymazat
  3. @Coby: to jsme na tom podobně :D Taky mám výborný čich a ano, z některých parfumerií mě hlava bolí, ale právě tato prodejna není jednou z nich (dobře větrají :) "Orgasmus" bych jednou publikovat mohl, ale rozuměj, je to vysoce exkluzivní text, který možná ještě v obměně použiju a kdyby se dostal mezi lidi, už by to nešlo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vždycky jsem ti chtěla napsat...jak jsou tvoje články úžasné, ale neudělám to. Sláva by ti zajisté stoupla do hlavy a měl by si pak důvod chodit s nosíkem nahoru... ;) :D Chris

    OdpovědětVymazat
  5. @Chris: tak jen piš, "že to ujde" - budu cítit potřebu zlepšovat se :D

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce, ať ta práce vyjde. Zajímalo by mě něco o škole - třeba jak hodnotíš oblékání svých kolegů nebo co na školu vůbec říkáš. :-) A jinak díky za článek.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  7. Ja jsem Vas ale varoval, ze dojde na nejhorsi..prestane se komentovat. Nechtel bych mit Vase sebevedomi. V jednom textu se: a) po precteni dvou knih oznacit za odbornika na cokoliv b) z debaty se satnarkou dedukovat na vytribenost a jedinecnost osobniho stylu a zaroven oznacit tisice studentu za hastrose (opravdova vedecka dukazni logika) a za c) sam sebe pochvalit vykonem na 120% ....to je vskutku uzasne. Na Sephoru kaslete, do tydne zavola Anna a nabidne Vam Traumjob...nevim trba stylove vkladani francouzskych vet do nahodnych pasazi textu:-)
    Run rabbit run.
    M.

    OdpovědětVymazat
  8. Tvé příspěvky mě opravdu baví. A s tou Sephorou držím palce, potřebují tam lidi, jako jsi ty. Letos v létě jsem byla v Sephoře na Champs Elysées a tam to aspoň stálo za to! Během 5 minut jsem tam dostala 3 vzorečky (nejen, že mi dali papírek ke čuchnutí, ale když jsem dala najevo, že mi to voní, dali mi 5ml vzorek!). U nás v česku nic takového není, prodavači se v parfumériích moc neusmívají a vzorky dávají většinou k nákupu parfému nad 1500,- ale jde vidět, že už se v některých parfumérkách snaží.

    OdpovědětVymazat
  9. mne sa to pacilo. paci sa mi humor clanku, styl, sarkazmus o pani satniarke. podla mna kazdy vnima svet svojim sposobom a kazdy pise inak, takze fakt nechapem vyssie spomenuty komentar! nech si na blog, kazdy pise co chce, Filda, nech ti zavola hoci aj Anna, mozno jej konecne odstranis ten jej bob :P

    ps. drzim palce, nech sa ti zo Sephory ozvu :)

    OdpovědětVymazat
  10. @Tereza: beru na vědomí :)
    @M.: odpusť mi tuto urážku, ale ty jsi typický Čech :) Nevyčuhovat, plazit se v prachu, dělat že nejsem, hlavně nenaznačit, že jsem si vědom své hodnoty. I'm not like that. ad a) ono je toho víc než 2 knihy, ale přece neodhalím všechna esa najednou! b) to jsi vyvodil ty, já jen lehce naznačil problém, který mi vrtá hlavou a možná ho v budoucnu pořeším i na písemné úrovni ad c) sebechvála smrdí, ale za tímhle si stojím. Přesně tvé komentáře mi chyběly! Prostě potřebuju k životu, aby mě někdo kritizoval! (a tohle myslím smrtelně vážně, tentokráte ani kapka ironie)

    OdpovědětVymazat
  11. @Minimalist Lady: prodejna na les Champs-Elysées je vlajkovou lodí Sephory, je to jejich největší prodejna. Asi proto ten super-exkluzivní přístup :-) Ale parfumérky Sephora jsou celkově na vysoké úrovni. Při pohovoru jsem se dozvěděl věci, že jsem fakt hleděl, ale to je TOP secret :)
    @Adriana: on člověk musí mít k sarkazmu a ironii vztah, aby to mé řádění tady správně pochopil :)

    OdpovědětVymazat
  12. Teda ten "tajemný" "M." mi začíná vrtat hlavou.. Jako jediný Ti vyká, dle komentářů ho tipuji na staršího, v módě vzdělaného (asi nejen) - není učitelem na nějaké umělecké škole? Safra ta moje zvědavost mě zničí :-D
    Jinak jeho komentáře byly opravdu leckdy podnětné, ačkoliv Ti doporučoval omezit cizojazyčné výlevy (a ty mně právě líbí :-)
    Coby

    OdpovědětVymazat
  13. Me komentare prave skoncily. Zacinate tykat a prestavate se ovladat. Vase reakce je mimo vesmir slusne a konstruktivni odpovedi. Inu vse dobre a treba..treba mi jednou v Sephore otevrte dvere a pozdravite (vedom si sve hodnoty a sebevedome).
    M.

    OdpovědětVymazat
  14. Dnes jsi pobavil a já po dlouhé době komentuji :-)
    Práce v Sephoře,...kdysi jsem dělala takové rozdávání vzorečků a promo na parfém. Nejsem si jistá, že bych to chtěla dělat pravidelně. Ale každý nějak. Rozhodně ti závidím, že plníš co si přeješ. A hodnocení dnešního článku....jojo, ujde to. Ale věřím, že to umíš ještě lépe.... :-D
    A protože jsi inteligentní muž, víš proč to tak píši. Pac.

    OdpovědětVymazat
  15. Tak u té Sephory budu držet palce. Pokud by to bohužel nevyšlo, nemáš možnost najít něco ve svém oboru? Nevím tedy, co studuješ, jen že jsi někde zmínil něco o nějakých knihách o historii práva.

    Jinak jak řekla PiDiBi, paní šatnářka (trochu tápám, šatnářka kde?) chce prohodit pár slov. Ony mají celkem čuch na lidi se kterými můžou prohodit pár slov aby si oživily denní rutinu. Pokud ti to není zrovna příjemné, zkus to překousnout a využít té situace. Usměj se, prohoď s ní pár slov, jako třeba že ráno je pořádná zima, už aby bylo léto apod.

    Ad Tereza - na Masarykově univerzitě v Brně někdo udělal průzkum oblékání, jestli jde podle stylu oblékání poznat kdo je z jaké fakulty. Např. lidi z fildy (ne Fildy) jsou prý spíš hippies apod. Vidíte takové vzory?

    Nevím proč M (nebylo to krycí jméno Judi Dench v bondovkách?) vytýká cizojazyčné vsuvky, zvlášt když je sám/sama používá- Was ist Dichtung, was ist Wahrheit. Pokud lidi těm vsuvkám rozumí, proč je nepoužívat? Trochu ten text okoření. Třeba už jen typickému cliché rozumí snad každý, a podle téhle filozofie by to nesmělo být použito.

    Nemluvě o tom, že říct např. "sam sebe pochvalit vykonem na 120% ....to je vskutku uzasne." neni zovna "slusne a konstruktivni" samo o sobě.

    S menzou nic nenaděláš, menza je většinou důvod proč si lidi začnou vařit sami.

    OdpovědětVymazat
  16. A mimochodem, škoda že M řekl/a, že jeho/její komentáře práve skončily. To už se nedočkáme odpovědi.

    OdpovědětVymazat
  17. Doufejme, že tento blog M bude aspoň čas od času číst, aspoň si přečte poděkování a stimulaci diskuze.

    OdpovědětVymazat
  18. Babičky mám, ale ne v Praze. a nedám! Umí totiž nejlepší řízky, halušky, segedin a žemlovku.. ale já to taky zvládám. A nevěřil bys jak dobře chutná jídlo, které si uděláš sám.. ta vložená práce! :D

    OdpovědětVymazat
  19. @Shaki: příště se budu snažit ještě víc! :D
    @Ondra: mně to není nepříjemné... jak to říct... přistupuju k tomu jako Halina Pawlowská, chápeš? :-) O svých makaronech bych měl asi napsat článek, páč vidím, že lidem vrtají hlavou...
    @G: my tu na koleji nemáme sporák :-((((

    OdpovědětVymazat
  20. @M.: tímto se Vám omlouváme za naši mladickou nerozvážnost, tedy užití tykání místo vykání Vaší osobě. Plně jsme si neuvědomili, že by se Vás to mohlo takto citelně dotknout, což rozhodně nebylo naším záměrem. Doufám, že naši omluvu přijmete a i nadále se s námi budete dělit o své názory, ať už více či méně kritické. V případě našeho úspěchu v konkurzu na místo konzultanta/konzultantky, Vás milerádi obsloužíme a poskytneme Vám veškerý dostupný zákaznický servis, jelikož považujeme za svou čest budovat spokojenou klientelu společnosti, která je součástí korporace LVMH. S přáním snad již dalšími zbrklými jedinci nerušeného dne, my, Filip Sličný, řečený Filda.

    OdpovědětVymazat
  21. jéé, ty si sám sobě...mykáš :D

    OdpovědětVymazat
  22. Prodávat v Sephoře - hmmm taková práce, má fakt smysl...

    OdpovědětVymazat
  23. Fildo, k tomu sporaku...
    nemozete sa zlozit na jeden maly dvojplatnickovy? To je vcelku nenarocna investicia...

    OdpovědětVymazat
  24. @Anonymní (7:52): pomáhat lidem být krásnějšími? To má jó smysl! Uznávám, že spása černého kontinentu by vypadala líp, ale přece jen bych se zprvu držel při zemi...
    @lučiak: o peníze tu nejde... on se tu prostě nevleze! :-( Asi sem později hodím foto pro ilustraci, jak vypadala kuchyňka trpaslíků :)

    OdpovědětVymazat
  25. ad Filda

    Hmm se stylem Halina Pawlowska sem se nesetkal uz hooodne dlouho, takze moc ne.

    OdpovědětVymazat
  26. Přidávám se k těm, co si přejí příběhy ze života. Rozbor stylu studentů různých fakult by byla zábava. Sama jsem chodila na fildu - mj. obor francouzština, takže jsem za každou cizojazyčnou, a francouzskou speciálně, vsuvku vděčná. Na gymplu jsme se takhle bavili věčně s jedním kamarádem. A ač okolí nechápalo, bylo to fajn.
    K té fildě - jedna moje spolubydlící (práva) šla na karneval převlečená za "holku z fildy". A všichni uhádli, co to je za masku. :-)
    Babičku v nabídce nemám, ale na kafe Tě ráda pozvu. Čistě za účelem vysoce intelektuální diskuse. K.

    OdpovědětVymazat
  27. Ad K.
    Jj, ta situace na fildě je úděsná, co se oblečení týče. Ještě že moje katedra je v tomhle celkem výjimka.

    OdpovědětVymazat
  28. @K.: no právě, já taky miluju makarónské diskuse! Na střední to byl česko-francouzsko-anglicko-latinský mišmaš, který mi teď velmi chybí (díky blogu a slečně V. se udržuju alespoň trochu ve formě :-).
    Btw. nejste první, od koho slyším, že lidi z fildy jsou, co se oblečení týká, úděsní. Požehnaná právnická fakulta - tam se pohybuje poměrně dost stylových jedinců.

    OdpovědětVymazat
  29. to K.: a ako vyzerala maska "holka z fildy"? :) Lebo ja som na "fildu" chodila tiez, tak, ze porovname... a neverim, ze moze byt niekde vacsia koncentracia udesnych outfitov, ako na matfyz :)

    OdpovědětVymazat
  30. K.: Když jsem ještě studoval na PF UK, tak pro nás byl "holka z fildy" pojem. Takže se to buď opakuje, nebo je to pořád stejné. Na druhou stranu u nás (je to tak deset let) byla zase polovina "Kookai holek" - černé kalhoty (nebo černá sukně s leginami, příp. punčocčerná hami), černý upnutý svetřík a přes rameno taková ta taška s logem Kookai. Asi jí tenkrát někde rozdávali. My to přenesli na tenhle typ holek vůbec.
    Lučiak: Ad Matfyz - znáte tuhle (je to sice o vzhledu, ale myslím, že by to pasovalo i na oblečení) - jdou po ulici tři holky. První je ošklivá, druhá je ošklivá a ta třetí taky studuje VŠCHT.

    OdpovědětVymazat
  31. Jejda, zapomněl jsem se k předchozímu "podepsat" - velký P.

    OdpovědětVymazat
  32. Guys, guys, guys! Please, calm down! Jakožto studentka "fildy" se musím postavit do řady bojujících s předsudkem, že holka z ff je buď hippies v dlouhé květované sukni nebo otrhaná džínařka v lyžařské bundě! Neříkám, že je tam nikdy nepotkáte, stejně tak je ale potkáte na "peďáku" či "ekonomce"! Pořád nerozumím pravidlu, ve kterém každá zanedbaná dívka studuje zrovna na filozofické fakultě. Ale předsudek je předsudek, nějak vzniknout musel, jen uvažte, že co se týče oblečení, dochází tu v poslední době k osvětě, a byť pomalu, cítím, že lidé začínají rozlišovat mezi vkusem a nevkusem. A to je dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Pro svoje Radio mates vždy dělám catering. Já jsem totiž dokonalý, leč nedoceněný kyborg. Po čtřech vanilkových absolutkách. Pevně doufám, že to v Sephoře klapne, anžto 1) mi už někde musí objednat Lolitu Lempickou 2) bys mi mohl ulívat vzorky La Prairie. Pusu, Fílo.

    OdpovědětVymazat
  34. @Radka: takže to interview by bylo vlastně zážitkem pro všechny smysly. Tedy alespoň pro ty fyzicky přítomné :D

    OdpovědětVymazat
  35. Na fildě jsem odpromovala před 11 lety, tak se to snad od té doby vyvinulo k lepšímu. U nás to byla klasika, jako ve všech vtipech. Doopravdy: - dlouhé vlasy, které kadeřníka neviděly sto let
    - batika a korálky
    - dlouhá sukně
    - boty jako pohorky
    - batoh
    - absence parfému a někdy i podprsenky
    Omlouvám se šíření stereotypního myšlení, ale jako útěcha všem jiným holkám z fildy může sloužit, že přírodověda na tom byla hůř. Ale ty zase nikam moc nechodily, takže nebyly tak vidět. :-) Moc mě za to nebijte. K.

    OdpovědětVymazat
  36. Milá K - už jsem to v poledne napsal, ale pak smazal - Tvá představa (zážitky) jsou úplně stejné - dlouhá hnědá sukně (případně batikovaná), nohy v trekových sandálech (tzv. špinavé nohy), tílko v přírodních barvách, v zimním období pletený svetr a mírně mastné vlasy, někdy do culíku.
    Je to krásné, když se můžu identifikovat s něčí minulostí :-) P.

    OdpovědětVymazat
  37. Milý Fildo, tak jsem měla konečně chvilku čas si zas zběžně počíst a rozeslat zprávy o Vašem talentu do všech světa stran. Beru Vás za slovo, jsem náhodou taky hodná "babička", na slibované setkání přinesu něco k jídlu :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  38. @Jana: jste tak neskutečně milá :-)))

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Filipe, myslím, že studujem tu samou školu - podle přednášky ze státovědy :) k té paní šatnářce - pamatuju si, jak jsem si u ní ukládala kabát, pod ním jsem měla tričko s holými rameny a ona to hned nějak okomentovala, že mi bude hrozná zima. tenkrát jsem se lekla, jestli to není na zimu moc odvážné triko...už jsem na to ale nějak zapomněla, oni v tý šatně občas jen tak něco prohodí, asi chtějí navázat kontakt se studenty :)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj,
    libí se mi tvé sebevědomi :D:D. Mám kamaraády co studují na PFUK a oba se oblíkají sakra dobře, košile vždy vykukují spod saka, vše dobře padne a ladí a mají čisté boty...:D:D...ach možná proto miluji právníky :))))
    eN.

    OdpovědětVymazat
  41. Málem bych zapoměla, jeden z těch kamarádů, (druhý ročník na fakultě) dělá už od minulého roku právního asistenta v nějaké advokátce, bere nějakejch 16 a má poloviční uvazek...co se poohlédnout po něčem takovém ??
    eN.

    OdpovědětVymazat
  42. @eN: tak to by bylo nejlepší, ale mě jako prváka nikdo neveme. Je mi fakt záhadou, jak to tvému kamarádovi vyšlo, protože všechny inzeráty na nástěnkách hledají lidi od třetího ročníku výš... :/

    OdpovědětVymazat
  43. @Filda

    Motivační dopis typu "slovní orgazmus"?

    OdpovědětVymazat
  44. @Ondra: co ti na tom nesedí? :)

    OdpovědětVymazat
  45. @Filda

    Ne, ze me na tom neco nesedi. Ja jenom poukazuju na jeden zpusob ktery uz evidentne nekde uspel.

    OdpovědětVymazat
  46. Fildo, dokud nemáš nějaké právní znalosti, tak právní praxi moc nedoporučuju - budou tě tam využívat jen jako kopírovače/pochůzkáře/poskoka (vím z vlastní zkušenosti před pár lety:-) Takže pro začátek doporučuju spíš práci, která tě bude bavit (stejně bys to takhle ze začátku neměl finančně v advokátce o moc lepší)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  47. Zeptám se, a napíšu jak se mu to povedlo :), sice budeš dělat posluhovače, ale oni si tam rádi vychovávají své budoucí právníky. Takže jsou i možné vyhlídky do budoucna. Pokud tě tedy ty vyhlídky zajímají.
    eN.

    OdpovědětVymazat
  48. @eN: zeptej se a dej mi vědět! Budu ti vděčný .-)

    OdpovědětVymazat
  49. Mě by zajímalo, jak vypadají dobře a inspirativně oblečení lidi na právech? Jenom takový nástin, protože já jsem jich tam teda zase tak moc neviděla...

    OdpovědětVymazat
  50. @Anonymní (23:34): pokud jde o dívky, jsou to především ty, které mají francouzský glamour, tedy se překonají a i při těchto venkovních teplotách přijdou v přiléhavých šatech, popř. sukni doplněné lehkou halenkou pastelových či zemitých odstínů. Samozřejmostí je šperk a také fakt, že jsou to obvykle Slovenky. Inspirativních mladíků je o něco méně, nicméně najdou se. Poznávacím znamení je hezký neodrbaný kabát a jiné kalhoty než džíny. Jsou tu ovšem i takoví, kteří na sobě nemají nic prudce elegantního, nicméně jejich charisma povyšuje celkovou úroveň jejich ošacení na vyšší level. Rada: chce se to pozorně dívat - očumování v bazénu s take-away coffee je účinná strategie :)

    OdpovědětVymazat
  51. Za Fildu dodávám (aby nevypadal jako uchyl): bazén je studentské označení nádherné dvorany PF UK. Z jejích ochozů lze ze tří různých výškových úrovní pozorovat kolotání v přízemí - "v bazénu". P.

    OdpovědětVymazat
  52. @P.: "dvorana" - krásné slovo... :)

    OdpovědětVymazat