sobota 24. září 2011

Život jako z pohádky. Nebo hororu?

Víte, co je zajímavé? Že když člověk začne žít, připadne si najednou jako postava filmového trháku. Když je jeden v bezpečí domova usazen před televizní obrazovkou s mísou cockpornu, nemůže uvěřit, že je něco takového možné. Tedy že situace, které scénáristé připravili pro naše (ne)oblíbené hrdiny, jsou reálné. Tak třeba… Znáte takové ty asertivní treperendy úřednice (letušky, pokladní,…), které jsou tak sebejisté, že na ně herecký kolega jen kouká s otevřenou pusou? Naše správkyně kolejí je nemocná, a tak její místo dočasně zastává Paní, která mě proměnila právě v takového hrdinu nejednoho hollywoodského snímku. „Tak, a tady vyplňte dodatek k ubytovací smlouvě.“ V horní části jsem měl vyplnit nějaké údaje o sobě, což jsem učinil. Druhá polovina papíru už ale byla záznam o převzetí pokoje, který jsem ještě neviděl. A tak povídám Paní: „A tohle vyplníme pak?“ Paní se na mě potutelně usmála a jakoby nic řekla: „To vyplníme teď,“ načež vzala papír do ruky a začala vyplňovat za mě: „Pokoj jsem převzal BEZ ZÁVAD, přikrývka 1 KUS, polštář 1 KUS, ložní prádlo taktéž PO 1 KUSE.“ Já zíral s otevřenou pusou a nevěřil vlastním očím! Až to měla Paní vyplněné, s úsměvem dodala: „Kdyby tam byla přece jen nějaká závada, stavte se a vyřešíme to.“

Následující večer ze mě zase při té pověstné rozpravě s Hunterem vyšlo: „Skvělá hudba, krásný boty,“ což je (naprosto nezáměrně!) parafráze na slova Bridget Jones: „Znamenitej graf. Krásný nohy,“ kterými počastuje Rebeccu. Je to tak, stává se ze mě postavička z amerických komedií!

Ale není to tak zlé. Už si začínám připadat tak nějak více „v pohodě“. Předevčírem se dostavil i zbylý spolubydlící, a tak jsme s klukama do dvou do rána přemýšleli, jak to tu přetvořit k obrazu svému, aniž bychom museli použít dynamit. No a to je hlavní téma tohoto článku. Před dvěma hodinami jsem se totiž vrátil z Ikey, kde jsem pořádal druhé kolo soutěže: „Zútulněte studentský pokoj levně a neinvazivně“. Myslím, že jsem postoupil do třetího kola! Koupil jsem si úžasný modrý plastový retro tác (jím vše zásadně z táců a tácků), čtyři zarážky na knihy (které mi tu doposud neustále padaly), balení 36 svíček s vůní tropického ovoce (abych měl co dát do všech přivezených mističek a stojánků k tomuto určených) a osušku levandulové barvy. Když k tomu přidám plakát Lady Gaga z Bontonlandu, který alespoň zčásti zakrývá ty hnusné dveře, a vybavení zakoupené v Tescu (plytký talíř, miska, prkénko na krájení a nůž), myslím, že dostávám celkem solidní základnu pro vstup do samostatného života! (pánev zakoupím, až budeme mít plotnu :-)

A teď přichází gró celého článku fotky! Pózovat před zrcadlovkou mě nebaví, ale tohle focení u webky je zážitek! Pravo je vlevo, nahoře je dole… bavil jsem se u toho jak malé děcko (těch bylo, mimochodem, v Ikey na můj vkus až příliš mnoho).

Závěrečný účet:


A víte, proč jsem začal s tím přirovnáním k filmům? Jednoduše proto, že jak jsem tu rozklízel nákup, který tvořily věci z Ikey + tři rohlíky a jedna krabička TicTacu, vzpomněl jsem si na slova Carrie v druhém filmu: „I’ve been cheating on fashion with furniture.“ Dělám totéž. Za celou dobu, co jsem tady, jsem si koupil jen jedny kšandy za 249 Kč v H&M! Jak je možné, že se tak držím, nechápu já sám.


Pro milovníky módy, kterým je u můj život u prdele: veškeré soubory pro psaní slibovaného průvodce podzimními trendy jsem nechal doma. Štve mě to, ale budeme muset na tuto slibovanou módní libůstku ještě nějakou tu chvíli počkat :-/


Jdu přizpůsobovat svůj životopis pro jednotlivé nabídky práce a psát motivační dopisy. Držte mi palce, ať brzo najdu nějaký džob, nebo se článku o módě asi už nedočkáte :-D

19 komentářů:

  1. ta fotka s nožem je dokonalá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ty fotky mě rozsekaly:D:D Ta s tím nožem je fakt dokonalá :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší fotky. :D Jako vzteklé/vyplašené a na závěr spící štěně. :D A cockporn zahrnuju dnešním dnem do své aktivní slovní zásoby. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Není těžké se udržet... milovník módy je přece zároveň milovníkem designu, pak je pro něj tedy neúnosné žít v pokoji potaženém na každém centimetru folií, která se pokouší imitovat dřevo a navíc se o to pokouší již několik desetiletí. Mám naprosté pochopení pro tvé kšandy :), před 4 měsíci jsem se přestěhovala do pronajatého bytu, od té doby jsem si pořídila pouze dvoje boty!!!

    OdpovědětVymazat
  5. hezký článek, super fotky! a "zútulnit" si pokoj na koleji není nic jednoduchého, sama jsem byla na střední 4 roky na intru a stačilo mi to :D

    OdpovědětVymazat
  6. Mně osobně se tyhle články z poznávání nového života moc líbí, takže budu ráda, když v nich budeš pokračovat. A jako osoba křtěná Vltavou u Podolí doufám, že se ti v Praze líbí.
    (No, nechci to komentovat ani jako jednu možnost z nabídky ale anonymní také úplně ne... takže prostě jen Tereza)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se mi líbí Tvoje články o novym životě, zas takovej fanda přes módu nejsem:) Ikea je super, právě si z ní vezu závěsný poličky na privátek, protože tam skoro žádný nemáme:)
    Těšim se na další články:)
    Báří Bagdaléna

    OdpovědětVymazat
  8. Mně se nejvíc líbí poslední fotka s osuškou, roztomilá ;-) Eva

    OdpovědětVymazat
  9. @všichni: díky za komentáře! Rozrážejí totiž hladinu samoty, která se těžce klene nad mou hlavou!

    :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné fotky (až na tu s Lady Gaga :-) ) To prkénko je fakt z Tesca? Mám úplně stejé z IKEA (já teda IKEA neskloňuju :-) )
    Ať se ti v Praze líbí, jako rodilý Pražák jsem zůstal kolejních kratochvílí ušetřen. P.

    OdpovědětVymazat
  11. @P.: to prkénko je 'záhada'. Skutečně jsem úplně stejné viděl i v Ikea (vyslovuji anglicky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ikea se neskloňuje, voni si to nepřejí. Sem teda četla. :-)) A máš děsně krásný zuby!

    OdpovědětVymazat
  13. 2 BlanketNoir: že jo? Taky jsem postřehl, říkal jsem si. mám je komentovat, nemám...

    OdpovědětVymazat
  14. @BlanketNoir + Anonymní (17:11): Taky jste dentofilové? :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jojo, na zuby já su úchyláková. :-) Není nad zářivej úsměv. Ale tak Ty seš celej hezkej, takže s tím se počítá. ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Plakat Lady GaGa. V zaru Ajkija svici..Opatrne..mohl byste vyhrat Designblok 2012. Text je prilis selfpromo. Asi dojde na nejhorsi.. M.

    OdpovědětVymazat
  17. @M.: to máte pravdu, dojde na nejhorší - uvažuju, jak pojat zamýšlený článek o PFW :D

    OdpovědětVymazat
  18. Hezký článek... Jsem už trochu starší, takže tyhle problémy mám za sebou, ale rozjasní to den. No a jak se slovem IKEA. Neskloňovat a psát velkými - je to zkratka. Taky mi nezní úplně ideálně "jezdit Béemwákem"...

    Nedy

    OdpovědětVymazat
  19. to me pobavilo! a pripomnelo jak jsem zutulnovala svuj pokoj na koleji...:))))

    OdpovědětVymazat