úterý 27. září 2011

Pomoc

Před časem jsem se zmiňoval, že pracuju na nějakém projektu. Teď vám už prozradím, že se jedná o tvorbu portfolia mé talentované kamarádky, která studuje módní návrhářství. Jde nám o to, jak nejlépe prezentovat šaty, které vidíte níže. Fotka je jedním z dílů leporela, které zobrazuje příběh dívky, která byla NÁFUKA.

Teď ale stojíme na pomyslné křižovatce jít cestou co nejjednodušší (jednobarevné pozadí, popřípadě doplněné lehkou texturou), aby vynikly šaty samotné, nebo to udělat komplikovaněji a šaty zasadit do situace, čímž ale ztratí svou úplnou nadvládou nad slidem? A koho povolanějšího, než vás, mých čtenářů, kteří se mnou tak rádi debatují, se zeptat, jak by to bylo nejlepší? Tak co, jednoduchost, nebo zasazení do dalšího kontextu? Nebo to pojmout úplně jinak? Veškeré připomínky a nápady jsou vítány, popusťte uzdu své fantazie a vyjádřete se, prosím (-:

12 komentářů:

  1. Ahoj Fildo,
    moc mě baví číst tvůj blog. Píšeš velice vtipně a výztižně :-)) A co se týče názoru na portfolio, myslím, že pilotní fotografie je neotřelá a zajímavá. Presentací oblečení na jednoduchých pozadí je víc než dost a tohle je určitě lepší ! Být tebou ( a tvou kamarádkou ), tak se ubírám tímto směrem. Myslím, že to zvládneš bravurně a bude to senza pokoukání. Držim palce :-)) Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    nápad to je určitě dobrý, bude to působit trochu jako prezentace pro časopis, jednoduchá portfolia jsou klasika (ovšem, která většinou nezklamala). Pokud by jste se rozhodli jít cestou koláží doporučuji udělat to ještě mnohem víc "kolážovitější" (doplnit další vložené prvky, třeba i bublinu s textem-příběhem), takhle je to jen na půl cesty. ale samozřejmě je to jen můj názor. :) (Týna)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych byla pro trochu skloubení. Nejsem si jistá, jak dobře jsem to pochopila (a teď nastává i chvíle, kdy musím vysvětlit něco, co pořádně popsat neumím, takže se všichni pobavíme a nic nepochopíme..), ale líbilo by se mi, kdybych listovala katalogem, kde příběh jde tak, že ty (pomyslně!) "negativnější" stránky příběhu bych zasadila do nějakého prostředí jako tady na obrázku - a čím víc bychom se blížili ke konci, vrcholu, tím víc by se do popředí draly jen a jen šaty, tzn. s nějakým jednodušším pozadím. (A nevím proč, ale pořád mi hlavou běží poslední stránka, kde vidím okolo modelu světlo jak z reflektorů - jsem vadná!) Nejsem si jistá, jestli je to moje vysvětlování pochopitelné, (samozřejmě doufám, že ano) a ať to uděláte jakkoliv, těším se na to :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj :)
    akurát dnes som našla tvoj blog a je suprový :) takže followujem
    + tvoja otázka, mne sa to páči takto ako to je ale verím, že ti niekto poradí aj lepšie :)

    OdpovědětVymazat
  5. @Suzanne: možná jsi na to kápla! Sérii tvoří asi osm fotografií, přičemž na každé přibude pod šaty vždy několik nafouklých černých balónků - proto náfuka (chtěli jsme použít i námět rakovina, ale to už by bylo až příliš dekadentní :-). Takže ten příběh bude stále temnější. A ty myslíš, že čím temnější by byl, tak tím by se měly do popředí rvát ty šaty samotné, zatímco pozadí by se stávalo nevýraznějším - chápu to správně? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych to udělala kompromisem - pozadí tak jak je teď, ale maximálně potlačené - průhledné. Prostě jen tušené. A možná není špatný nápad Suzanne - v tom případě bych na začátku pozadí potlačila jen lehce, pak více a více a na konci by mohla být jen bílá barva. (Ale nedělala bych to pozadí stylově různé - jako že někde konkrétní a někde abstraktní - prostě pořád město / park / jakékoliv konkrétní prostředí)
    Snad je to k pochopení :-) ... Coby

    OdpovědětVymazat
  7. @Coby: chápu - díky! Práce s průhledností mě taky napadla... mohlo by to fungovat! (-:

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych použila nějaké komplikovanější pozadí, odvést trochu pozornost od těch šatů,které nejsou úplně 100% řemeslně zvládnuté (horní díl modelce očividně nesedí).
    Zuza

    OdpovědětVymazat
  9. @Filda: Áno! Jsem tak ráda, že to nakonec přece jen bylo pochopitelné! ^^ A s tou průhledností, co navrhla Coby, to bude vypadat ještě lépe :)
    Ukážeš nám to pak, že jo? ^^

    OdpovědětVymazat
  10. Přidala bych nějakou kresbu. Pokud nejsou modely dokonale zpracované a nesedí 100%, pak je n místě odvést lehce pozornost, jak psala již výše Zuza. Jinak jednoznačně jednoduchost. Taky mne zajímá, jestli je náfuka- balonky všechno. Zdá se mi to málo, říct že kolekce se bude jmenovat náfuka protože slečna bude mít kolem sebe balonky, nebo bude náfuka a proto tam dáme balonky. Nějak mi to přijde jako zástěrka bez hlubšího významu. Souvisí i ty šaty nějak s tématem nafukování? Přidávám se mezi následovníky a přeji ať to dopadne dobře!

    OdpovědětVymazat
  11. @Trudi.for.dolls: ano, první byly šaty a proces nafukování, až pak přišel nápad s názvem "náfuka".

    OdpovědětVymazat
  12. Já se přimlouvám za nějaké zajímavé prostředí. Na téhle fotce mi vadí, že je jakoby vystřižená a přilepená na pozadí - mají různý světlo, takže bud to udělat všechno naráz - jen hezký fotky v zajímavým prostředí, nebo opravdu hodně komixově (ale tím nemyslím bubliny, ale překreslování prostředí přes fotky, textury, průhlednosti...) A pozor na ten font, na první pohled nejde přečíst. Náfuka podle mě nemusí být spojena jen s balonky, taky se mi to zdá trošku málo. No, doufám, že to nevyznělo jako vyloženě hanlivá kritika, asi jsem trošku zdeformovaná :). Jinak taky chválím blog.

    OdpovědětVymazat