neděle 11. září 2011

Cesta tam a zase zpátky

Protože jsem momentálně hluboce pohroužen do studia podzimních kolekcí módních domů, vytáhnu pro vás něco „ze šuplíku“. Víte, jak jsem nedávno jel do Prahy a sliboval, že se pokusím něco napsat ve vlaku? Udělal jsem to, a vznikl tak můj cestovatelský deník, v němž jsem zaznamenal své postřehy a dojmy z cesty. Nevím, jestli se vám to bude líbit, takže z notýsku opíšu jen část a vy už mi pak do komentářů napíšete, jestli chcete i zbytek, nebo s tím mám jít do pr—háje.

Cesta tam a zase zpátky Fildovy příhody

Mé srdce prahne po dvou věcech: chanelu a cestování. To první je prozatím hudbou budoucnosti, to druhé aktuální realitou. Jedu vlakem EC Hradčany do Prahy, abych se tam zapsal na Právnickou fakultu UK, a zařadil se tak mezi všechny velké spisovatele, kteří ji vystudovali a nikdy se právničinou neživili :)

12:15

nasedám do žluté Regionovy / je tu pán v kloboučku / když vstane, aby vysedl, divně hopsá / snažím se potlačit veškeré myšlenky rojící se kolem slova retardace / jsem zlý zloň!

12:38

přesedám na ECčko a koho nevidím! Bývalá spolužačka a kamarádka A. / tato náhodná setkání mě vždy potěší :) / sdílíme své obavy ohledně studentského bydlení / ona bude na privátě, já na koleji / zjištění: vše má své pro a proti

12:50

kamarádka vysedá a já přelézám do letadla (otevřený vagon) / cestou odpovídám na pozdrav, přičemž nevím komu / to se mi stává často / táhne mně tu na nohy / nenávidím KLIMATIZACI! / řešení: průduch ucpán mým mega-psaníčkem / hell yeah! / vytahuju MC, peněženku, blok a pero / začínám psát tento deník / nevím proč, ale baví mě to / NEPLÁNUJ! :)

nepadlo mě, že vám řeknu, co mám na sobě: bílé desert shoes, modré kalhoty, pruhované triko, wayfarerky a zářivý úsměv přetrvávající od setkání se slečnou A.

slyším za sebou hlasy / je mi trapné se otočit

píšu jak prase / pokud to po sobě přečtu, přihlásím se na kurz grafologie :)

13:12

na zastávce je mrtě lidí / vypadá to, že dnes nebudu mít o spolucestující nouzi

vchází stará maličká paní v kloboučku / je tak milá!!!

kluk přes uličku má pravé Ray-Ban / TRAPAS! / já mám totiž jen asosácké fejky / ach, Filipe!!! / měl bych s tím něco dělat…

pustím si Greysona Chance a na chvíli ulevím svému zápěstí

NÉ: vlak vedle se rozjel / miluju ten pocit, když on jede, my stojíme a já myslím, že jedeme my :)

pořád řeším, jestli se mi chce čurat, nebo jsem si to jenom vsugeroval, páč nevím, esli jsem byl doma / zatím věřím, že je to sugesce / (WC ve vlaku vyhledávám jen v případě nejvyšší nouze) / a teď už konečně Greyson

jo a nejlepším módním doplňkem je láhev Bonaquay naplněná vodou z vodovodu, kdybyste to nevěděli / (Evian je pro pozéry a wannabe)

13:23

právě přišel průvodčí / dal by mi razítko nejspíše i na útržek toaleťáku :) / měl náušnici

uvažuji nad dvěma fotkami pro Invogue / v čemsi, co nepřečtu a v přepásané košili

až teď si uvědomuju, kolik interesantních myšlenek se mi honí jen tak hlavou a nikdo o nich neví / plačte, lidé, plačte, přicházíte o hotové perly a klenoty!

13:41

ten most v Hranicích je skutečně velkolepý / naskýtá krásnou vyhlídku / (ať žijí diktáty! Díky nim můj sloh obsahuje mnoho slov vskutku jedinečných)

Summer train / love /

To be continued…? Really doubt 'bout that…

19 komentářů:

  1. Supr! Pro suchou právničinu je tvého literárního talentu škoda :-) Kdybys chtěl, studium na PF UK mám až na obhajobu diplomky úspěšně za sebou, tak můžu poskytnout postřehy ;-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Per to do nás, víc a víc! :D
    Ondra

    OdpovědětVymazat
  3. :-)

    @Eva: mohla by ses mi ozvat přes mail? Rád bych využil tvé nabídky a na něco se tě zeptal (-:

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní! Prosím, další část :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Hej takovéhle věci si píšu pokaždé když jedu metrem, tramvají nebo něčim jiným "hromadným" , moje poznámky jsou občas zlejší a uchylnější, ale velmi pěkné to máš :)))

    Noémie

    OdpovědětVymazat
  6. Bonaquay? Myslim, ze tato low-cost voda se ma ke sklonovani jako Ikea. Velmi vagne (sverepe jedu vyhradne do Ikea nikoliv do Ikeiy.)Navrhuji vynechat A)odkazy na jazykove znalosti (franstina und anglictina) pusobi to prilis elitarsky a B)PF UK zminit maximalne 3x, pusobi to prilis elitarsky C) setrit slovem "nenavidim" je to prilis dehonestujici, jednoznacne a definitivni (ted odkazuji na Apfel-story). Jinak gut. Ted koukam, ze sklonujete i Chanel. Karl by vas nepochvalil. Ale jsou to jen malo podstatne detaily - ale jsou. Konstruktivni kritika je daleko hodnotnejsi...chvalit umi kazdy. M.

    OdpovědětVymazat
  7. Eštěěěěěě............! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Es ist doch kein Meister von Himmel gefallen:D
    Celkove ale velmi ctive. Proc nemate rad Reneho firmu? Obleka miliony..M.

    OdpovědětVymazat
  9. Aligatora. Davy povazovaneho za krokodyla. M.

    OdpovědětVymazat
  10. @M: ach tak. Jsem raději, když za značku hovoří dokonalý střih a materiál než logo. Co mi ale na krokodýlovi vadí úplně nejvíc, je to, za co vlastně chudák ani sám nemůže - utkvělá představa Čechů, že jde o něco "luxusního". A pokud v tom navíc člověk potká x lidí denně, přičemž se nepohybuje někde na jachtě či závodech v pólu... o o ou

    OdpovědětVymazat
  11. Ladislav Jakim byl taky právník -- a přitom skvělej (ne)herec.
    Rejbenky má dneska každej intelektuál, ty falešný jsou pro správný borce.

    OdpovědětVymazat