čtvrtek 18. srpna 2011

Soutěž

It’s been a long time since I came around
Been a long time but I’m back in town
And this time I’m not leavin' without yoü

Každý máme svou drogu, která nás drží při životě. Mou aktuální drogou je Lady Gaga, konkrétněji její nový videoklip Yoü And I. To jen díky němu čtete tyto řádky, jelikož jsem byl dnes u své babičky (ta s růžemi). Na kole. A mezi našimi obydlími dlí obrovský kopec a čerstvě zorané pole plné ostrých stvolů již sklizeného obilí. Když mé nožky krvácely při chůzi tímto nepřátelským územím, hned mě naskočila tato scéna z klipu (viz obrázek), kdy si Gaga vytahuje z bot trávu, která se jí nalepila na krvavé nohy zhuntované cestou z New Yorku do Nebrasky pěškobusem. A tak jsem krvácel, poslouchal Yoü And I a smál se tomuto pověstnému prolínání reálného světa a světa fantazie. Oficiálně tedy žiju „on the edge“ a jsem tomu rád.

Včera jsem vám slíbil soutěž a tady je, jelikož Filda vždy plní své slovo!

Cena: časopis Harper's Bazaar, září 2011 (malý formát) vážně stojí za to! Dostane nejspíše historicky nejvyšší hodnocení :-)
Úkol: napište mi e-mail. Téma není striktně dané (protože nesnáším úzce vymezená témata). Můžete psát o tom, jak mě milujete, jak mě nenávidíte, proč mě čtete, co byste tu ještě chtěli, co si myslíte o českých módních časopisech, co si myslíte o českých módních blogerech, kdo je vaší inspirací, jak se u vás projevuje zájem o módu, co se vám líbí a co ne, kdo či co je vám drogou… Prostě něco v tomto duchu. Rozsah je libovolný. Sice miluju eseje, ale jedna věta často vydá za tisíce slov.
Kdo vyhraje: bude to ten jedinec, který mě zaujme. Žádná losovačka .-)
Oficiality: podepište se přezdívkou, pod jakou mě followujete/komentujete. Pokud nefollowujete a nekomentujete, podepište se jakkoli jinak než třemi křížky.
Posílejte do: 25. srpna (máte tedy týden)

Jistě si říkáte: ó, ten je tak hodný a šlechetný, že pro nás chystá soutěž a platí vše z vlastní kapsy! Hmm, nebýt toho, že jsem debil, tak žádná soutěž není (tím se dostáváme k příhodě s trafikantkou). Jelikož jsem slíbil recenzi Harper's Bazaaru, jel jsem si ho včera koupit do sousedního města. Šel jsem do tamějšího knihkupectví-trafiky-vinotéky-pašerárny a měli tam jen malý formát. Já vždycky kupuju velký, protože miluju velké fotky. Chtěl jsem jít do trafiky o pár metrů dál, ale protože jsem si ji chtěl nechat v záloze pro malý, šel jsem do trafiky na autobusovém nádraží. Bazaar tam byl, ale jen malý. Paní mě ale začala přesvědčovat, že velký už nevychází a že už jsou jen malé. Přišlo mi to divné, že by během jednoho čísla, co jsem vynechal, zrušili velký formát, nicméně se projevila má totální nedůvěra v sebe sama a já debil ho koupil. Čtu čtu, čekám na bus, který jel až za hodinu, nedá mi to a jdu do té trafiky v záloze. Povídám slečně zkroušeně: „Máte Harper's Bazaar?“ A ona na to provinile: „Ano, máme, ale bohužel jen ten velký…“ V hlavě se mi honily různé myšlenky, od prostřelení své hlavy po seřvání té trapky z autobusáku, co ví naprosté hovno o svém řemeslu, když mi napovídala takové bludy. S těžkým srdcem jsem koupil další výtisk a měl dva. „Co udělám s tím menším?“ přemýšlel jsem. Nakonec jsem usoudil, že ho dám někomu z vás. Vidíte, takže nejsem zas takový dobrák. Spíš naivka, který se nechce až do smrti dívat na dva stejné výtisky HB, které mu budou připomínat jeho mladickou nerozvážnost. Jo a soutěžím ho také proto, že vám do něj chci fixkou napsat Filda a srdíčko :D

Takže mí milí soutěžte, jelikož nechcete, abych měl z těch dvou výtisků vrásky na čele, a protože to fakt stojí za to. Zítřejší recenze vás snad navnadí. See you soon!


Fotografie: Lady Gaga videoklip Yoü And I (C) 2011 Interscope Records (Lady Gaga: boty Pleaser)


Během psaní tohoto článku mi vletěl do pokoje asi půlmetrový sršeň. Zatímco on si lebedil na trubce radiátoru, já v panice přeskočil stůl a běžel pro plácačku. Nevím, jestli se na té trubce jen tak myl, nebo si s ní užíval, či dokonce na ní umíral. Jeho chování však bylo divné. Předpokládejme tedy, že jsem mu jen zkrátil jeho utrpení. (Mám panický strach z hmyzu, který za letu dělá rachot jak helikoptéra!)

4 komentáře:

  1. od teba este aj clanok o sutazi, sa cita vynikajuco. kedy vydas svoju knihu?

    ps. odkedy som You and I videla, pocuvam a pozeram len ten klip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Predevcirem jsem si ten zarijovy koupila! :) ctu ho uz od 14 takze me postupne vychovava...
    moc prima blog!

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám songy od Lady Gaga ráda, ale na některé klipy se nedá dívat. HB mám bohužel už doma, ale souhlasím, zářijové číslo se povedlo.

    OdpovědětVymazat
  4. no ja sem te objevila diky facebooku - elle. no a proste me zaujal. ctu protoze zadny podobny blog neznam, no, a bavi me. to je jasny. modni blogy? jak ktery, mela sem jich spoustu rada, ale uz to neni ono. v cesku sou dobry tak dva, tri-radsi mam ty zahranicni. tot vse, zadna slohovka :D

    b.buracek@seznam.cz

    buracek.

    OdpovědětVymazat