neděle 4. srpna 2013

Jdou mi po krku

Před necelými dvěma týdny jsem po delší době opět navštívil svou dermatoložku. Je mou odhodlanou spolubojovnicí ve válce proti všem nedokonalostem mého milého obličeje, který je, bohužel, zatížen genetickým břemenem naší rodiny - problematickou pletí.

Už je to asi tři měsíce, co jsem skončil se svou druhou ozdravnou kúrou Roaccutanem. A proto jsme hodnotili, jak se má pleť vypořádává s absencí své pravidelné dávky isotretinoinu. Výsledný verdikt poroty odborníků: výsledky jsou trvalé a uspokojivé, nicméně ne perfektní.

Problematickou partií totiž i nadále zůstával krk, na němž se pokožka kvůli holení nemohla zcela zahojit. Jak jsem ale řekl, podplukovník Míková neztrácí hlavu ani v těch nejkomplikovanějších situacích, a proto mi doporučila, abych po holení začal místo dosavadního hydratačního krému používat speciální emulzi Cicalfate emulsion répatrice POST-ACTE od Avène.

Standardně je tento produkt určen pro pleť po kosmetických (peelingy, lasery) a drobných chirurgických zákrocích. Proto byla jeho volba sázkou do loterie - zabere i na můj problém? Pro jeho volbu hrál fakt, že mám od stejné značky již skvělý denní hydratační krém Hydrance OPTIMALE s ochranným UV faktorem (bez této vychytávky bych asi léčbu Roaccutanem vážně nepřežil) a termální vodu ve spreji (skvělý parťák do těchto horkých letních dnů).

Má očekávání proto byla vysoká. A francouzská kosmetická společnost opět dostála své pozici leadera mezi beaty produkty. Právě dnes ráno jsem si totiž uvědomil, že můj krk po třech aplikacích již nepřipomíná zarudlé oraniště, nýbrž je hladký a téměř bez jakýchkoli stop po holení.

Pokud tedy i vy bojujete s podrážděnou pletí po holení, můžu vám s naprosto čistým svědomím Cicalfate emulsion doporučit. Díky vodě z Avène a sloučeninám mědi a zinku zabraňuje množení bakterií a účinně zklidňuje pleť. Jeho lehká textura neucpává póry a zanechá váš krk krásně gumově hladký, takže si ho budete chtít pořád hladit :D

Doporučená cena za 40 ml balení je 299 Kč, což považuju za skvělou cenu vzhledem k jeho účinnosti a faktu, že vám (i při každodenním holení) vydrží až půl roku.



 podplukovník Míková                               MUDr. Jana Míková

 Avène Cicalfate emulsion réparatrice POST-ACTE (40 ml, 299 Kč)
 Avène Hydrance OPTIMALE crème hydratante UV riche (40 ml, 539 Kč)
 Avène Eau Thermale (300 ml, 329 Kč)

5 komentářů:

  1. Nemám twitter, tak se musím zeptat tady (pokud nevadí) - to vážně celý den tvrdneš ve sněmovně? a píšeš pro nějaký noviny/zpravodajský server?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stay tuned... právě o tom jdu napsat článek :-)

      Vymazat
  2. Zní to zajímavě - už to kupuju manželovi... Díky L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě pak dejte vědět, zda funguje i na něj! Je výhoda, že jejich přípravky nejsou parfemované, takže manžel nebude mít pocit, že by používal "něco pro ženské" :)

      Vymazat
  3. Tú thermal spring water milujem. Najlepšia je na leto. :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com

    OdpovědětVymazat